perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kesäisiä hetkiä

Meillä on jo kolmen vuoden perinne käydä juhannuspäivänä pullakahvilla Pitkäkoskella "juhannuskiveksi" nimeämällämme kivellä. Pullat ovat tietenkin juuri paistettuja, pullamestarina mieheni. Tänä vuonna meillä oli pentukin mukana, joten emme voineet mennä istumaan ihan sille kivelle, jolla yleensä istumme - se kun on koskessa. Tyydyimme sen viereisiin, rannalla oleviin kiviin ja pentukin löysi hetkeksi omansa. Selkeästi se oli vähän hämmentynyt tuosta juoksevasta vedestä, hiukan levotonta oli sen oleminen ja kahvit hörpättiin nopeammin kuin tavallisesti :). Nuo metsäkurjenpolvet ( tai niiksi niitä luulen) ovat Pitkäkoskea ympäröivältä luonnonsuojelualueelta. Paikka on kyllä keidas keskellä "metropolia", olemme etuoikeutettuja, kun meillä on luonto vielä lähellä!

 2-vuotis hääpäivää vietimme maanantaina. Minä halusin vuorostani järjestää jotain sille päivälle, joten kutsuin mieheni kello neljäksi Lasipalatsin eteen, josta alkaisi "häämatka". Hain matkaevääksi Hesarin jutun innostamana eväskorin maatilatori Eat&Joysta. Kori sisälsi kaikenlaisia kotimaisia pientuottajien tuotteita - paria erilaista juustoa, luomupalvia, kirnuvoita, kokonainen leipä, jonka sai itse valita tiskistä, erinomaista viherherukkamarmeladia, kilifudgea (nam,nam), intiaanilakritsia ja mitä mainiointa kuusenkerkästä tehtyä kuohujuomaa. Kori kuului hintaan, suomalaista käsityötä sekin. Piknik-korin hinta oli ehkä hiukan korkea kahdelle (92 euroa) , kori kun oli suunniteltu 3-4 hengelle. Tosin, kotiin tuotavaakin jäi ja tuotteet olivat aivan ensiluokkaisia. Ainut miinuspuoli hinnan lisäksi oli se, että tuoretuotteita ei ollut ollenkaan. Ostimmekin sitten mansikoita kauppatorilta. Kori kyllä juhlisti mukavasti "häämatkaamme", joka suuntautui Suomenlinnaan. Ja koska piknik-korin ostamisesta ei tule varmaankaan tapaa, se teki retkestä ainutlaatuisen. Sääkin oli mukava, kovasta tuulesta huolimatta. Alla kuva Suomenlinnasta, kameran objektiivi vaan lakkasi tarkentamasta, joten tämä taisi jäädä lähes ainoaksi siellä otetuksi kuvaksi.4 kommenttia:

 1. Onnea! Piknik Suomenlinnassa on kuulunut meillä ohjelmaan myös parina merkkipäivänä. Hääpäiväpiknikkinne kuulosti täydelliseltä ja juhlavalta tarjoiluineen. Kiitos kun selostit. Meidän täydelli(sin) piknik Suomenlinnaan oli silloin kun toinen lapsemme oli kaksi viikkoa vanha ja mieheni järjesti meille sinne perhepiknikin eväineen. Sain vauvalahjaksi Anne Geddesin kirjan: Pure, josta olin haaveillut silloin jo kauan. Senkin jälkeen on arkisempia piknikkejä tullut siellä vietettyä. Kauniit on kuvatkin!

  VastaaPoista
 2. Varmasti retki on ollut mieleenpainuva, sinulla vielä vauvahurmoshormoonit lisäeväänä :).

  VastaaPoista
 3. Ihanan romanttista! Ahmin joka sanan, joten Helenan tavoin kiitän siitä, että jaoit tuon kaiken kanssamme :) Myöhästyneet hääpäiväonnittelut!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eva, vielä ehtii onnitella :)

  VastaaPoista

kivaa kommenttia