lauantai 15. joulukuuta 2012

Juoksuaika.

Kukkakaupoissa on juoksuaika. Niin myös kotona, kaduilla, mielissä. Minulla ja varmasti monilla muillakin... Äitien kauppakasseissa, lapsien toiveissa, isien lumitöissä. Tai isien kauppakasseissa ja äitien lumitöissä - ihan kuinka vaan. Kiivas ja kiihkeä. Joulunpunainen ja vihreä. Kultainen ja valkoinen. Perinteinen ja persoonallinen. Ikioma ja yhteinen.
Kukkakauppaharjoittelua on takana nyt kolme viikkoa, olen tykännyt ihan valtavasti. Paikka, jossa harjoitteluani teen on viihtyisä, tilava, kaunis, siisti, aistikas. Sen ideologia sopii ajatuksiltaan omiini. Asiakas on ihminen, tärkeä, yksilö, kuuntelun arvoinen. Kotimaisuutta arvostetaan, vaikkakin se voi kolahtaa yrittäjän omaan nilkkaan... Ulkomainen olisi halvempaa, niistä saadaan halvempia jouluistutuksia, halvempi menee paremmin kaupaksi. Mutta halpa ei ole yhtäkuin laatu, pitkänmatkan tulijat ovat matkastaan stressaantuneita - kyllä, kasvi on elävä kokonaisuus...Sen olen saanut ihan käytännössä nyt nähdä! Miten kauniita, tukevia ja kestäviä ovatkaan kotimaisen Onnelan Puutarhan onnelliset hyasintit, amaryllikset, joulutähdet, atsaleat... Suurella ilolla voi myydä niin hyvinvoivia kasveja ja luvata niille pitkää ikää ja tietää puhuvansa totta! Olen myös iloinen siitä, että tässä liikkeessä tehdään istutukset alusta alkaen itse, juuri näistä laadukkaista tuotteista ja laadukkuus jatkuu ihan loppuviimeistelyyn asti. Vinkiksi kaikille kerrottakoon, että hyvinpalvelevista kukkakaupoista voi myös tilata jouluasetelmat etukäteen - silloin voi lopputulokseen päästä itse vaikuttamaan, ihan kasvivalintoja ja koristeluita myöten, tietenkin kaupan oman tarjonnan mittapuitteissa. Jonkun verran ihmiset jo osaavatkin tätä käyttää hyväkseen, tänäänkin käytiin tilaamassa viikon loppupuolelle jouluistutuksia ja aattopöytään kimppuja. Silloin ei ole sen varassa, mitä juuri sillä hetkellä sattuu olemaan tarjolla, kun kukkakauppaan kerkeää...

Askeleet kiihtyvät vielä viikon verran, sitten saamme levähtää ...jaksetaanhan... Sitten jaksan ehkä myös tutustua meidän uuteen kuvankäsittelyohjelmaan, että saan kuviakin tänne blogiini :)..


Blogiystävät ja vieraat  - ihanaa Joulun Odotusta jokaiseen kotiin!
7 kommenttia:

 1. Oi, onnellinen amaryllis! Sellaisen haluan ehdottomasti omaksi joulukukakseni! Toivottavasti yhä useammat heräisivät suosimaan suomalaista. (Mutta kun ne hypermarketin hyasintit ovat niin näppärästi tyrkyllä siinä vihannesosaston nurkalla...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minäkin sorrun marketti ja plantagen kukkiin... mutta kun näkee onnellisten puutarhojen kasvatteja, ymmärtää, miksi kannattaisi maksaa enemmän:). Ongelma on vain kotimaisen tarjonnan vähäisyys, ulkomaat jyrää kotimaiset tuottajat halvoilla hinnoillaan. Näillä pakkasilla kasvihuoneiden lämpimänä pitäminen nostaa kotimaisen kukan hinnan korkeaksi. Toisaalta - onnellinen, pulska, hyvän tuoksuinen hyasintti... maksan siitä mieluusti sen neljä euroa. Vaikkei se ehkä kovin ekologinen ratkaisu loppuviimeeks olisikaan, juuri kasvihuoneiden lämmitykseen kuluvan energian takia :/.

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta, onnelliset, pulskat hyasintit...

  Sinulle on haaste blogissani, Eloise!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Leonida,olen niin harvoin käynyt täällä nyt vuoden alussa, että olin unohtanut, miten tänne tullaan...:). yritän vastata haasteeseen mahdollisimman pian... <3

  VastaaPoista
 4. Hei Eve...hyvää kuuluu :). Oletkin jo kolme kuukautta sitten kysynyt tuota, ihan hävettää, etten ole käynyt täällä rakkaassa eteisessäni niin pitkään aikaan, vaan ihan hypännyt yli... Voisinko syyttää kiireitä, voisin, mutta se kuulostaa niin kliseiseltä...Sanotaanko, että muut asiat ovat olleet prioriteettilistalla sen edellä... Turha kai luvata muutosta asiaan kovin pian, mutta yritän, yritän... Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja pesueellesi <3.

  VastaaPoista

kivaa kommenttia