perjantai 24. kesäkuuta 2011

Keskikesän juhlaa!

 

 En ole pessyt saunaa enkä jynssännyt keittiönkaapin ovia. En ole myöskään vaihtanut ikkunoihin kesäverhoja enkä lattioille puhtaampia mattoja ( minulla ei ole sellaisia ). En ole vaihtanut hyllypapereita (niinkuin äidilläni on tapana tehdä ). En ole keitellyt juhannusheraa yötä myöten, niinkuin ikiäitini tekivät (sen maku kielelläni toivoisin vielä opettelevani sen tekemisen taidon). En ole kantanut nuoria koivunrunkoja portaikon eteen ( sellaista tuskin edes saisi täällä tehdä). Keveällä kesäsiivousotteella ajattelin kotiani sipaista, sitten laskeudun juhannuksen viettoon, nautin siitä kesäsäästä, jota meille tänä juhannuksena tarjotaan, rakastan läheisiäni, syön hyvin, ulkoilen ja nukun päiväunia sopivassa rytmissä, mosaiikinteko välineet voisin kaivaa esiin. Ajattelin katsella maailmaa uusista näkövinkkeleistä, muistella menneitä ja haaveilla tulevasta...


Kaunista Juhannusaikaa kaikille!


3 kommenttia:

 1. Mä kuulun jo siihen sukupolveen, joka ei edes tiennyt, että juhannukseksi kuuluis siivota ja puunata!:D
  Meillä keskikesän juhlan aikaan on yleensä koitettu kerätä kasaan muutama mukava ihminen ja syödä erityisen hyvää ruokaa ja nauttia suomen luonnosta, sikäli mikäli ei ole ollut sateista tai liikaa hyttysiä ;)
  Siivoukset ei oo käynyt edes mielessä...hmmm....

  Oikein rauhallista juhannusta teidän perheelle, nythän tuolla aurinkokin pilkahtelee pilvie raosta! Huippua!

  VastaaPoista
 2. Täydellinen juhannussuunnitelma!
  Nautinnollista keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
 3. Eve, ennenvanhaan joskus siivottiin, minä en ole koskaan ihan sisäistänyt sitä :). Joskus kakskymppisenä minäkin laitoin hyllypapereita nuoruuden innossani, mutten silloinkaan niitä juhannukseksi vaihtanut.
  Meilläkin se kuluu sukua tapaillen ja ... herkutellen. Hyvää ruokaa on nytkin tiedossa. Lainasin sinun blogista sitä siiderimansikkahyytelön ohjetta, se on huominen jälkkäri :).
  Paula, minustakin tuo suunnitelma kuulostaa melko täydelliseltä... Hiukan on jo toteutunutkin, siskoni perhe oli juuri kylässä, ulkoiltiin heidän pienten lastensa kanssa, nähtiin, kun Suomen lippu nostettiin salkoon, lauloimme sisaren kanssa sille Maamme-laulun... siitä se juhannus lähtee!

  VastaaPoista

kivaa kommenttia