perjantai 27. heinäkuuta 2012

Avara luonto


Mökkiviikolla meillä ei ollut televisiota töllötettäväksi, mutta meillä oli Avara Luonto...Sinisiivet pitivät eräänä päivänä seuraa tyttärelleni ja minulle laiturilla... 


  
Saimme seurata hirven aamu-uintia, se oli meistä vähintään yhtä hämmästynyt, kuin me siitä...Kurki lensi ihan läheltä... Ensimmäistä kertaa viiden vuoden aikana meille seuraa piti hiirulainen, enimmäkseen öisin pitämällä rapinaa keittiönurkkauksen hirsiseinän sisällä, mutta kerran se ei voinut vastustaa kiusausta, vaan tuli esiin päiväsaikaan. Ensin tuijotti meitä, kuin arvioidakseen vastustajan vaarallisuuden, sitten se röyhkeästi kipitti hakemaan uunipelliltä sämpylän murusen ja siirtyi hellan kulmalle, pysähtyi siihen nakertamaan saalistaan hetkeksi ja kysymään " mitäs tähän sanotte?"Iloksemme härkälintukin näyttäytyi jälleen tänä kesänä yhden poikasen kanssa. Avara luonto ei aina ole kovin hellämielinen, sillä viimeisenä päivänä pikkuinen piiskutti lahdella yksinään... Olisiko äidin hukka perinyt :/. Toisen elämä on toisen kuolema...?Sammakkorouva lähti polskuttelemaan kohti sateenkaarenpäätä...Lieneekö sillä matkallaan edelleenkin ;).

Kaikesta emme saaneet kuvaa...rantakäärmeen uimaretki jäi kuvaamatta! 
Televisiota ei kaivattu.


5 kommenttia:

 1. Noilla elämyksillä ei televisiota kaipaakaan! Itse tosin voisin jättää kaikki hiiriepisodit väliin, koska niiden näyttäytyminen tarkoittaa pikaisia häätöhommia.

  VastaaPoista
 2. No, hiirelle asennettiin litsku heti julkisen esiintymisen jälkeen, niin söpö kuin se olikin. Se vaan oli tarpeeksi fiksu ansan kiertämiseen, papanoiden perusteella se oli käynyt asiaa tutkimassa kuitenkin. Vaan - onhan sitä ennenkin eletty rinnakkain hiirisuvum kanssa, kaupunkiin muuttaneena ja siellä kauan asuneena ei sitä vaan enää muista :).

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut upea oma luonto-ohjelma!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, Pohdiskelija. Pitää tosiaan sanoa, että vaikkei muinakaan vuosina ole tarvinnut luonnon osuutta valitella, tänä vuonna ohjelma oli erityisen upea :) !

  VastaaPoista
 5. Mahtavia kuvia! Ihanan paljon eläimiä olette tavanneet ja kamera on ollut tosi hyvin käsillä. Ei tosiaan ole varmasti telkkaa kaivannut tuollaisissa maisemissa!

  VastaaPoista

kivaa kommenttia