lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kuin kotonaan...

tunti mökille tulon jälkeen...


Mikä on niin ihanaa tässä tutussa, jo viidettä kertaa meillä vuokralla olevassa mökissä. Sen kertoo ehkä tämä kuva. Väki on heti kotonaan, vajaa tunti kovaa suhinaa, tavarat autosta pois ja ruoat kaappiin - sitten jokainen löytää mielipaikkansa ja -asentonsa. Ei tarvitse tutkia paikkoja, mistä mitäkin löytyy, mökkipaikkakunnan tarjonta on tuttu, sinnekään ei tarvitse tehdä pakollisia tutustumiskierroksia.  Toki kauniissa Puumalassa on ehdottomasti käytävä torilla hakemassa mansikat, lörtsyt, paistetut muikut ja jotain pientä ruokakaapin täydennystä. Mutta muuten saa keskittyä mökkeilyyn täysin rinnoin. 16-vuotiaani sanoi eilen havahtuneensa kaksi viikkoa sitten siihen mukavaan kutinaan, että kohta mennään Puumalaan ja pitkin tätä viikkoaa odottaneensa lähtöpäivää. Enkä yhtään ihmettele, tuota kuvan olotilaa kai odottaa jokainen - rentoa, pakotonta, kesäistä.

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalle mökkeilylle :)Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, MaMMeli, ihan ruhtinaalliset kaksi viikkoa taukoa opiskeluista ja mulla tämä kolmas ylimääräisenä. Sain sen puhuttua itselleni, meille kun ei muuten olisi järjestynyt tälle kesälle yhteistä mökkiviikkoa. Kaksiviikkoisen lomani katkaisi rippijuhlat puolivälissä lomaa. Muilla viikoilla lapset ovat kesätöissään, rippileireillä, isosena, ohjaajina - lasten toimettomat kesät ovat takanapäin. Ihan piti kalentereiden kanssa katsoa, mikä viikko mökkeily onnistuisi.

   Poista
  2. siis toinen oli rippileirillä leiriläisenä, toinen menossa isoseksi ensi viikolla. Kesätyöt ajoittuvat heillä tietysti eri viikoille, toinen oli kesätöissä alkukesästä, toinen elokuun alussa.

   Poista
 2. Mukavia mökkipäiviä teille. Onpas mukavaa, että 16-vuotias viihtyy mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kumpikin varmistaa talvella, että onhan Puumalan mökki ensikesäksikin varattu... toki täällä on toisella läppärinsä mukana ( niinkuin myös meillä aikuisilla...öhöm.), mutta aika kuluu myös muissa puuhissa, lukien, ulkopeleissä, uiden, piirtäen, oleillen. Ainakin vielä osaavat nauttia mökkeilystä :).

   Poista

kivaa kommenttia