sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesäharrastus

 
Kohta on kesäharrastuksen aika. Kävin mieheni kanssa puolitoista vuotta sitten mosaiikkikurssin muutaman vuoden takaisen Rodoksen matkan innoittamana. Ylevä ajatus oli, että teemme vielä joskus vessaan mosaiikkiseinän ihan itse, ei mitään valmismosaiikkilaattaa, vaan pienistä, itseleikatuista paloista itsesuunnittellun aiheen. Ja on se ajatus vieläkin, vaikkakin olemme huomanneet, että mosaiikin teko on hidasta puuhaa. Mutta joskus...
Niin. Siis kesäharrastuksen aika. Käytäntö on nimittäin osoittanut sen, että sen tekeminen vaatii tilaa. Meillä ei ole erityistä työhuonetta, välineiden esille vetäminen ja jälkien siivous sisätiloissa on arkityöpäivän päätteeksi niin iso urakka, että talvella ei ole siihen innostusta. Sinne tänne singahtelevat pienet kaakelin palat ovat haasteellista siivottavaa. Mutta kesä. Viime kesänä terassimme oli mosaiikkityöpaja. Sinne saattoi illalla jättää kaiken enemmän tai vähemmän levälleen ja palata aamulla asiaan. Huono puoli asiassa oli se, että terassipöytää oli vaikea käyttää mihinkään muuhun - ellei sitten ensin siivonnut jälkiä. Otimme mosaiikkivälineet mukaan myös vuokramökille, joka rannassa olevassa grillikatoksessa oli laineiden liplatuksessa mukava upota omaan työhönsä.Kohta koittaa aika villiviinin varjossa toteuttaa talvella muhineet aiheet. Haaveena on myös, että itse valaisin betonista pohjan mosaiikkityölle... Ehkä jo ensi kesänä!


Kesäkivi: Löysin kiven mökkirannasta ja se sai uuden pinnan. Tässä vielä ennen viimeistä kiillotusta.

Alla ensimmäinen työni, käyttömosaiikkia. Ylempi vielä ilman saumausta ja sen alla tarjotin jo käytössä. Tuolle on mukava kattaa kesäkahvit ja kiikuttaa ne terassille.

                                                  

5 kommenttia:

 1. Tosi hienot mosaiikkityöt! Älyttömän hieno tuo tarjotin, jos oli sinun ensimmäinen mosaiikkityösi! Itse asiassa tuo ylempikin tarjotinkuva ilman saumausta on hieno sellaisenaan. Olisi mennyt varmaan ihan täydestä minuun valmiina työnä, hih! : )

  Paljon aurinkoisia päiviä, että pääsette tarjotinta käyttämään!

  VastaaPoista
 2. Itsekin tykkäsin siitä ilman saumaustakin :). Mutta tuo saumaus lisää käyttömukavuutta, ei mene muruset palojen rakosiin :). Kiitos kehuista, ihan aloittelijoita vielä ollaan :).

  VastaaPoista
 3. Alunperin mietin tarjottimeen sävyllistä sauma-ainetta, vaan opettaja suositteli valkoista tähän työhön... Se on ihan ok sekin, mutta muuttaa työn ulkonäköä, olisin ehkä itse pitänyt tummemmasta saumauksesta lopulta kuitenkin. Tai... mitäs sitä jossittelemaan. Itseni tuntien olisi jossitellut sitten kenties sitä, että olisiko vaaleampi ollut kuitenkin parempi. Vaakaluonne kun oon ;)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kivan näköinen kesäharrastus! Hauska idea tehdä kivestä jotain noin kaunista :) Kivethän nyt ovat kummiskin melkoisia turhakkeita, vaikka kauniita yksilöitä olisivatkin. Mutta tuolle kivelle on varmaankin löytynyt tehtävä koreutensa myötä.
  Ja tuo tarjotin on kyllä kaunis. Tummempi saumalasti olisi varmaan erotuttanut vaaleat palasetkin kaunimmin esille, mutta minun silmään tuo on oikein kaunis ja tasapainoinen kokonaisuus. Ihan niin kuin sen kuuluisi olla noin :) Tuliko tarjottimesta paljon painavampi mosaiikin myötän? Itse ainakin luulisin niin.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän sille jonkin verran lisäpainoa tuli, muttei ole kohtuuton, tarjotin kun on kuitenkin melko pieni. Tumma saumalaasti olisi todellakin tuonut vaaleat kaakelinpalat esiin paremmin, mutta noin se on ehkä raikkaampi.
  Tänä kesänäkin sain yhden kesäkiven mökkilomaviikon aikana valmiiksi, kuvan saatan joskus saattaa tännekin :).

  VastaaPoista

kivaa kommenttia