sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Middag!

Esittelen teille uuden ihastuksen kohteeni - Middagin. Se on pääkaupunkiseudulla ( pientä lisämaksua vastaan lähetyksen voi saada myös kehyskuntiin) toimiva ruokapalvelu, joka toinen viikko on mahdollisuus netin kautta tilata ruokalista neljälle joko kolmeksi tai viideksi päiväksi. He toimittavat tarvittavat ruoka-aineet resepteineen ovelle alkuviikosta, riippuen siitä, onko valinnut kolmen vai viiden päivän ruokakassin. Parasta tässä ruokatoimittajassa on se, että suurin osa tuotteista on luomua ja/tai lähellä tuotettua ruokaa. Viime viikolla saadussa kassissa ei-luomua oli vain haukimuffinsseihin käytettävä hauki,( sanotaanko kalasta koskaan, että se olisi luomua, vaikka se olisi luonnonvesistä kotoisin? ), Middagin keittiössa valmistettu rakuunamajoneesi ja alumiiniset muffinsifoliovuoat. Reseptit eivät ole monimutkaisia, keskimäärin niiden laittoon menee puolisen tuntia, joskus jopa vähemmänkin. Minua piristää se, että ruoat ovat taatusti erilaisia, kuin ne, mitä meillä normaali arkena tarjotaan - maa-artisokkakeittoa mustatorvisienillä, haukimuffinseja rakuunakastikkeella... kuulostaa vaikealta ja hidastekoiselta, mutta eivät sitä ole. Teinitkin ovat mukisematta syöneet kaikkea - tätä toista tilaamaani viikkoa jopa jo odottivat. Ja niin odotin minäkin.
On aivan IHANAA, että viikon ruokalistan on suunnitellut ja koonnut joku muu kuin minä. Tuotteet ovat olleet aivan ensiluokkaisia laadultaan, niistä tekee ruokaa iloisin mielin ja hyvällä omallatunnolla! Ilahtunut olen ollut siitä, että kotimaisia juureksia on ollut tarjolla - nuo kotimaassa kasvihuoneissa kasvatetut tomaatit ja muut kun eivät ole mitenkään ekologinen vaihtoehto ( ehkä kerron jossain vaiheessa jutun mun "ekologisesta heräämisestäni" :)  ), lentotomaateistakin jää pienempi hillijalanjälki. Juurekset ovat turhan halveksittuja - ihanaa, että niiden profiilia nostetaan.
Hinta saattaa jonkun mielestä olla korkea - 99 euroa viiden päivän ruoat, tutustumisviikko oli 90 €. Minä maksan sen mielelläni. Näin juuri tutkimuksen, jossa oli tutkittu, montako tuntia keskimäärin perheellä menee viikosta ruokaostosten suunnitteluun ja kaupassa käyntiin. Keskimäärin reilu viisi tuntia. Ihan ilman kaupassa käyntiä nytkään ei selviä, normi aamupala-,välipala- ja iltapala ostokset on hoidettava. Vaikka ruokalistalla on aina joku kasvislisäke, salaattiaineita ei ole ollut usein, eli jos haluaa salaattia joka ruoalla, niin sellaiset pitää itse hankkia. Koska kyseessä on meillä arki-iltaruoka, en välttämättä kaipaa salaattilisäkettä noiden muiden kasvisten lisäksi.
Säästynyt aika, uusien ruokien kokeilumahdollisuus, luomun, lähiruoan ja kotimaisen yritteliäisyyden tukeminen sekä se, että näillä viikoilla ei tule turvauduttua arkiväsyneenä valmisruokiin - se on tässä parasta! Aion jatkaa palvelun käyttämistä, tavoitteena on, että edes kerran kuukaudessa saan tällaisen "helpon" viikon itselleni. Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Vaude, kuulostaapa tosi kivalta! Mielikuvitusta, uutta, helppoa ja jännää.... Tosi loistava idea ja aivan ihana, jos vain on, millä palvelu ostaa:) Mutta kaikki aikanaan.

  VastaaPoista
 2. Noh, itseasiassa rahaahan ei opiskelijalla liikaa ole, mutta tavoittelen kerran kuussa tuota hemmotteluviikkoa itselleni, voi olla, että ihan tuohon en pysty. Yksi hyvä puoli vielä, siltä viikolta jää heräteostosket vähemmälle :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä, Eloise! Mieheni jo vastaavia palveluja oli etsinyt netistä, sillä mekin haluaisimme välillä vähän helpotusta ja uusia ruokaideoita arkeen.

  Tätä saatammekin kokeilla! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. ainakin mun kokemukseni ovat olleet hyvät, kahden viikon verran tosin olen sitä vasta kokeillut :).

  VastaaPoista

kivaa kommenttia