torstai 25. elokuuta 2011

Äkäisen äidin rippiräppi - että muistaisin olennaisen.


Tyttäreni rippijuhlat tulossa on,
pitää siis saada koti kuntohon, jotta
kelpaa ihmisten kahvia juua,
kelpaa vähempikin, äiti, älä siis huua
ja turhaa raivoo,
menee sun vaivannäkös kankkulan kaivoo,
ei ne vieraat kahviansa kylppärissä juo,
kaakelisaumoja ihastele nuo, 
tosi hyvä huomio, siskokulta,
säästyypä ne hermot perheeltä ja multa.
Ihan muu sunnuntaina pääasia lienee,
kaunis tyttäreni sen huomion vienee.
Keskity siis olennaiseen,
tunnelmaan oikeenlaiseen.
Niistä syntyy juhla jonka kaikki muistaa,
hyvin kuitenkin kaikki aina luistaa...


Harmi, ettei tähän saa räppipoljentoa taustaksi ;). No en minä nyt niin äkäinen oo ( ainakaan vielä ), näillä sanoilla haluan vaan viestiä itselleni, että turha ja ylenmääräinen tohotus pois - siitä on seurauksena vain kireä kirskuntaa ja höyryjunamaista puuskutusta äidin suunnalta. Tuo "äkäinen" vaan rimmasi niin hyvin tuohon otsikkoon - eläköön taiteilijan vapaus :). 
Ne kylppärinkaakelisaumat tuli pestyä, samoin keittiön... siskokultani huomautti lakonisesti, että no, siellä kylppärissähän me varmaan sitten ne rippikahveet juodaan...Hassuja ollaan me naiset toisinaan, varmaan harvempi mies alkaisi rippijuhlasiivoukset kaakelisaumoista...? Ehkä saumojen puhtaudella onkin jokin merkitys minulle, siivoan itselleni juhlamielen. Pitää vaan muistaa, että siinä mennään helposti yli ja silloin saattaa olla juhlamieli kaukana. Kohtuus kaikessa, kyseisen juhlan pääasia on kuitenkin aivan jossain muualla.


3 kommenttia:

 1. Loistava räppi!

  Sisko on kyllä siinä oikeassa, että kaakelien saumojen puhtaudella ei ole juurikaan merkitystä juhlatunnelman luomisessa :) Mutta jos siitä saa itselleen hyvän mielen, niin kannattaahan se sitten. Ehkä. Ei niin siivousintoinen emäntä jää miettimään, että minäköhän vuotena ne saumat on meillä pesty.

  Onnistuneita juhlia teille!

  VastaaPoista
 2. On ehkä hyvä, että tulee tällaisia rippijuhlia, että saa tehtyä vähän pintapuolisesta poikkeavaa siivoustakin. Siitä saumoista valuvasta likavedestä saattoi päätellä, että ihan heti ei meilläkään ollut niitä saumoja pesty. Vaan mikäs auttoi, kun tuli ostettua uusi Sini-saumanpesuharja, pakkohan sitä oli kokeilla :). Oli muuten erittäin toimiva vekotin. Olen siivouksen suhteen ehkä vähän välineurheilija ( oiskohan se maskuliininen piirre minussa...), uusilla välineillä siivous sujuu ihan eri tahtiin kuin vanhoilla. Ja noista siivousväline määristä voisi kyllä kuvitella, että meillä asuisi siivousintoinen emäntä...voi mikä harha!

  VastaaPoista
 3. Ja kiitos vielä hyvänjuhlan toivotuksista :). Luulen, että niistä tulee onnistuneet...

  VastaaPoista

kivaa kommenttia