perjantai 6. toukokuuta 2011

Ei aina ruusuilla tanssimista

Niin se on, onni täällä vaihtelee, niinkuin eräs entinen työkaverini tapasi tällaisissa tilanteissa hiukan pientä sarkasmia äänessään todeta. Viime viikko tanssittiin ruusuilla, tällä viikolla sitten noroviruksen pillin mukaan. Sain äkkilähdön töistä maanantai aamupäivällä ja siitä lähtien onkin vatsa ollut pääosassa. Vaan jospa se pian hellittäisi...Eihän se voi ikuisesti minussakaan viihtyä? Juuri nyt ei tee pahaa, kun en ole mitään yrittänyt syödä enkä juoda yön jälkeen, jospa kohta uskaltaisin kokeilla...
Pienissä hetkissäkin on kuitenkin ilon aiheita. Istuin yksi ilta huopaan kääriytyneenä terassin valokatteen alla puutarhatuolissa, "ulkoilin" sisälläoloon kyllästyneenä ja hengittelin syvään raitista ilmaa, vajosin ajatuksiini. "Tsipi, tsöpi...tsipi,tsöpi" herätti minut ajatuksista. Yläpuoleltani kuului hentoa juttelua. Katsahdin ylös ja näin räystäällä kaksi varpusta ihan vierekkäin, toinen vastasi "tsipi,tsöpi...tsiu" pari heinänkortta nokassaan. Aivan selvästi oli keskustelu käynnissä! Mahtoivatko suunnitella talonpaikkaa vai siihen tulevia yksityskohtia. Tai sitten toinen antoi toiselle vinkin hyvästä pesäpuusta. Tai ehkä tuumasivat, että eiköhän se ollut tämän päivän osalta siinä. Olisipa ollut kiva osata varpusta. Kevät on täällä ja aika rakentaa uutta, sen verran ymmärsin heidän toimistaan kyllä, hyvä viesti minullekin.

4 kommenttia:

 1. Kun olin pieni, ymmärsin tuon virren säkeen niin, että joku Onni-niminen tyyppi täällä vaihtelee vaatteita - päättämätön heppu! :-D Pikaista paranemista sinulle!

  VastaaPoista
 2. ... voi, miten ihana tulkinta :DDD...Aivan pyrskähdin ääneen nauramaan :). Lapset on niin ihanan konkreettisia ajattelussaan! Ja kiitos, voiton puolella toivottavasti olen jo.

  VastaaPoista
 3. Voi sinua, huonoa tuuria, kun sait noron mukaasi! Kiva kuulla, että olet jo paremmalla puolella, kun on äitienpäiväkin tulossa...

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että noususuhdanne tervehtymisen suhteen jatkuu...lapset on luvanneet kakunkin tehdä, olis ihana, kun se maistuisi :). Tämä päivä lupaa jo hyvää!

  VastaaPoista

kivaa kommenttia