lauantai 7. toukokuuta 2011

Olen äiti.

Tieni äidiksi oli vähintäänkin mutkikas. Olin ihan pienestä tytöstä asti ajatellut, että minusta tulee äiti ja jos se minusta riippuisi -suurperheen äiti. Jo ala-asteella mietin tulevien lasteni nimiä. Kaksostytöistä ajattelin Kaislaa ja Kieloa, pojan nimiehdotus oli jossain vaiheessa Leo.
Asia vaan ei sujunutkaan ihan niinkuin olin ajatellut. Viisi vuotta lapsettomuustutkimuksia ja -hoitoja, toivo-pelko-pettymys -kierrettä. Vei voimia, uskoa - miten ylipäänsä on mahdollista, että joku voi edes tulla  raskaaksi, niin monen asian pitää osua kohdalleen, se tuli selväksi. Lapsettomuusaika olisi ihan oman blogikirjoituksensa arvoinen asia, tähän juttuun en sitä edes yritä kirjoittaa. Kun toukokuussa 1995 selvisi, että kevään mittaan tehty iso hedelmöityshoito meni pieleen, päätin, että nyt annan olla. En uhraa ajatustakaan koko asialle - olimme koeputkihedelmöitysjonossa, sen vuoro olisi syksyllä. Päätin, että pidän puolen vuoden kesäloman koko touhusta - olin helpottunut päätöksestäni. En tiedä sekö sen teki vai oliko aika vain oikea, mutta seuraavassa kuussa tein positiivisen raskaustestin! Meillä oli oikeus näiden hoitojen takia mennä samantien ultraan, epäiltiin, että raskaus olisi kuitenkin saanut alkunsa hedelmöityshoidoissa. Lääkärin mielipide oli kuitenkin se, että jos raskaus olisi saanut alkunsa silloin, alkion pitäisi olla jo suurempi. Raskaus olisi joko tuulimunaraskaus - tai sitten spontaanisti hoitojen jälkeen alkanut, jolloin mitään kovin ihmeellistä ei ultrassa pitäisi edes vielä näkyäkään. Pari viikkoa odotusta, sitten selviäisi uudessa ultrassa. Voi miten pitkät viikot!!! Niiden viikkojen aikana asia varmistui kuitenkin jo mielessäni - tiesin, että olen raskaana. Joku, jokin kertoi, että olen. Silti oli riemastuttavaa todeta pieni villisti pomppiva sydän ultraruudussa, muuta ei hänestä vielä näkynyt... miten valtava elämänvoima niin pienessä oli jo silloin - sydän sykki vahvasti elämälle!  Miten voimakas näky! Minun lapseni!
Pienoinen viihtyi majassaan viimeiseen mahdolliseen päivään asti, mitään kiirettä ei hän pitänyt ( ja edelleenkin hänellä on varmasti aivan oma ajanlaskunsa, häntä katsellessa ei koskaan tule mieleen sana kiire tai hoppu ), kaksi viikkoa yli lasketun ajan ja synnytyksen käynnistymisen jälkeenkin kesti kaksi päivää, ennenkuin saimme hänet vihdoin syliimme. Muistan tunteen sairaalassa, kun katselin Puolukkaistani - olisin voinut katsella häntä tunnista toiseen, väsymättä. Väsymykselle ja epävarmuudellekin oli aikansa tuleva, mutta silloin pidin sylissäni maailman ihmeellisintä asiaa, siinä oli koko maailma. 
Toinen ihmeellisin asia, hänen veljensä tupsahti perheeseen yhtä spontaanisti kuin sisarensa. Tyttäreni oli 8 kk vanha, kun huomasin olevani raskaana uudelleen - yhtään yrittämättä tai suunnittelematta, hänen aikansa oli tulla. Kaksi aivan hurmaavaa lasta, edelleenkin ihmettelen - olenko oikeasti saanut jotain noin kaunista ja täydellistä? Olen elämälle kiitollinen.
Sen jälkeen en ole raskaaksi tullutkaan, nämä kaksi oli minulle tarkoitettu. Mutta hassua kyllä, "suurperheen" olen saanut uusperheen myötä, vaikka lapsiahan nämä kaksi bonuslasta eivät iältään enää olekaan. Sitten kun nämä neljä aikanaan toivottavasti saavat lapsia, meitä on jo paljon...


Toivon kaikille Äideille, 
tuleville Äideille 
ja Äitiydestä vielä haaveileville

 Ruusunpunaista Äitienpäivää!
8 kommenttia:

 1. Mikä ihana kertomus, niin koskettava ja herkkä. Itselläni samanlaista kokemusta raskaaksi tulemisen vaikeudesta, hoidoista, ynnä muusta, ja olen onnellisesti kolmen lapsen äiti (yksönen ja kaksoset). Itse olen toivonut suurperhettä siitä syystä että oma sukuni on kovin pieni. Yhtä ainoaa serkkua en edes omista. Pikkuserkkuja on pari. Olisi ihanaa saada kaikilta kolmelta lapsenlapsia sitten joskus. Nyt he ovat pieniä itsekin, 7 ja 4.
  Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanaa äitienpäivää sinullekin, meitä onnellisia! Eilen oli lapsettomien päivä, silloin jälleen kävi mielessä, että toisinkin olisi kohdallani käydä, kaikki on niin pienestä kiinni. Tai suuresta, riippuu näkökulmasta. Olkaamme onnelisia omistamme <3. Ja kiva, kun jätit jäljen blogiini, tervetuloa toistekin :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos Eloise, että jaoit tarinasi. Kuin ihme olisi koskettanut sinua <3

  VastaaPoista
 4. Kirjoititpa kauniisti vaikeistakin asioista. Kiitollisuus nykytilannetta kohtaan on näkyy selvästi. Olet ollut todella onnekas saadessasi tuon suurperheen!

  Toivottavasti äitienpäiväsi oli läpeensä ihana!

  VastaaPoista
 5. Leonida, äitienpäivänä oli läpensä hemmoteltu, siis Ihana! Ja vielä aurinkokin hemmotteli meitä.

  VastaaPoista
 6. Eloise, tämä kaikki näkyy sinussa ja katseessasi. Jokaiseen päivääsi toivon äitienpäiväniloa. Elämään kuuluvina, epävarmuus ja väsymys väistyköön aina välillä ihmeiden näkemisen tieltä! Isoäitini usein ihmettelee, miten hän ainoana lapsena voi omistaa näin suuren perheen, ja ilon määrä on suuri. Elämällä on omat arvaamattomat polkunsa.

  VastaaPoista
 7. Helena, kiitos ihanista, koskettavista sanoistasi, sait liikutuksen kyyneleet nousemaan silmiini...
  Todellakin, elämä on vaikeasti ennalta ennustettavissa - onneksi :).

  VastaaPoista

kivaa kommenttia